Blue Flower

Psycholog Kraków

W wielu sytuacjach kryzysowych warto skorzystać z doraźnej pomocy psychologa. Często w skutek napięcia emocjonalnego związanego z nagłym wydarzeniem życiowym może mocno utrudnić radzenie sobie i samodzielne rozwiązanie kryzysu. Do takich sytuacji zaliczyć można żałobę, rozpad związku i związek który może się rozpaść, utratę pracy, chorobę i wiele innych. W przypadku pierwszych w życiu problemów z samopoczuciem psychicznym – warto skonsultować się z psychologiem.

Psychoterapeuta Kraków

Doświadczony psychoterapeuta pomaga w rozwiązaniu problemów życiowych i emocjonalnych dla osób indywidualnych i całych rodzinnych. Skuteczne metody i narzędzia psychoterapeutyczne pozwala Pacjentom nauczyć się rozwiązywania trudności, budowania dobrych relacji z innymi ludźmi i z samym sobą. Pomaga zmieniać i naprawiać szablonowe sposoby myślenia, przeżywania i postępowania, których nieświadome używanie doprowadza do wielu trudności w życiu. Psychoterapia często jest stosowana jako uzupełnienie farmakoterapii.

Lekarz Psychiatra

Przeprowadza badanie i diagnozuje czy złe samopoczucie psychiczne pacjenta jest wynikiem chorób somatycznych czy spełnia kryteria rozpoznania depresji, stanów lękowych, nerwicowych, psychotycznych, problemów ze snem lub innych związanych ze zdrowiem psychicznym. Jeśli jest to konieczne, zaleca bezpieczne leki i/lub odpowiedni rodzaj psychoterapii. Większość osób decyduje się na łączenie farmakoterapii i psychoterapii.

Psycholog Dziecięcy Kraków

Doświadczony psycholog dziecięcy specjalizuje się w diagnozie i terapii dzieci i młodzieży. Metody diagnostyczne i proces terapii jest dostosowany do wieku i stanu zdrowia dziecka.

Logopeda Kraków

Specjalista, który zajmuje się diagnozą i terapią wad mowy.